انشا درباره یک ضرب المثل
زبان و ادبیات فارسی یکی از غنی ترین و پر محتوا ترین زبان های زنده حال حاضر جهان می باشد . در زبان فارسی برای هر موضوع و اتفاقی ، میتوان ابیات زیبای اشعار فارسی ، ضرب المثل های زیبا و آموزنده ، حکایات ادبی شیرین ، طنز ها و نکته های اجتماعی آموزنده پیدا کرد که توسط حکیمان و شعرای پارسی زبان ایران زمین ، به عنوان بخش مهمی از فرهنگ فارسی زبانان و حتی سایر مردم جهان از روزگاران قدیم مورد استفاده قرار میگرفته است .
یکی از این هزاران ضرب المثل شیرین فارسی ، با این مفهوم است :
از کوزه همان ترآورد که در اوست
اشاره این ضرب المثل به موضوع انسان و رفتار او می باشد.
همانطور که میدانیم در زمان های قدیم و حتی به صورت خیلی کمتر در همین دوران ما ، مردم از کوزه های سفالی برای آشامیدن و خنک نگه داشتن آب استفاده میکردند.
خاصیت کوزه های سفالی ، تصفیه و خنک نگه داشتن مایعات میباشد و عملکرد آنها به این صورت است که اگر آب داخل آن بریزیم و در گوشه ای قرارشان دهیم ، بعد از مدتی مشاهده میکنیم که بیرون کوزه نمناک شده است و قطرات ریز شبنم در خارج از آن تشکیل شده است . به طوری که اگر مدتی از زمان بگذرد میبینیم که بیرون کوزه حسابی خیس شده است .
حال اگر در کوره هر مایعی باشد ، قطرات شبنم بیرون آن هم از جنس همان مایعی است که در کوزه ریخته شده است . اما با این توضیحی که در مورد کوزه های سفالی گفتیم ، میتوان به معنی و مفهوم ضرب المثل : از کوزه همان ترآود که در اوست پی ببریم.
اشاره این ضرب المثل به این است که ورودی های اطلاعات انسان در هر موضوعی باشد ، رفتار و خروجی انسان هم در مورد همان موضوعات می باشد . این ضرب المثل شیرین به ما یادآوری میکند که اگر ما به دنبال افکار و اطلاعات مفید و مثبت برویم و آن ها را وارد جان و روح خود کنیم ، رفتار ، گفتار و عکس العمل هایی که از ما از خودمان نشان میدهیم مفید و مثبت خواهند بود . خلاف این موضوع هم ممکن است اتاق بیوفتد به این صورت که اگر ما به دنبال اطلاعات منفی ، مطالب مضر و چیزهای بد برویم ، رفتار و کرداری که از ما بروز میدهد هم بد و منفی خواهد بود.
ضرب المثل : از کوزه همان ترآود که در اوست یکی از بهترین یادآوری های من در زندگی است که همیشه در مورد ورودی های اطلاعات به ذهن خودم مراقب باشم تا غذای مناسبی برای روحم تهیه نمایم و امیدوارم برای شما که با این ضرب المثل آشنا شدید هم همین اتفاق بیوفتد.
پایان